Nakupování na AliExpress

Pokud vám nestačí nabídka českých obchodů, pak si jistě vyberete v těch zahraničních. Pro většinu lidí jsou důležité nízké ceny, které naleznete převážně v čínských internetových obchodech, mezi které samozřejmě patří i náš oblíbený Aliexpress. My vám poradíme, jak na něj.

Při nákupu je nutné se zaregistrovat. Přejděte na https://www.aliexpress.com/ Registrace probíhá podobně, jak u našich internetových obchodů. Výhodou je, že se Aliexpress dá kompletně přepnout do češtiny. Stačí rozkliknout na hlavní stránce v pravém horním rohu složku „Language“ a zvolit si český jazyk. Nastavit si můžete také měnu, ve které chcete, aby se vám zboží zobrazovalo. I přesto se anglickému jazyku tak úplně nevyhnete, protože registrační formulář v češtině není.

Jak se přihlásit?

A teď zpět k registraci. Tu vyřídíte na hlavní stránce, když kliknete na „Join“. Následně zadáte do formuláře váš e-mail, jméno, příjmení (bez diakritiky), heslo a v závěru opíšete kód z obrázku. Tím pro vás registrace končí a vy se můžete ponořit do vyhledávání zboží. Aby se vám lépe hledalo, můžete si zboží různě filtrovat. Třeba podle toho, zda chcete dopravu zdarma nebo seřadit zboží od nejlevnějšího po nejdražší a naopak. Vybrat si můžete také prodejce podle počtu hodnocení.

Jak zaplatit?

Co se platby týče, tak zboží lze na Aliexpress zaplatit hned několika způsoby. Můžete zvolit platební kartu, bankovní převod (ten až od 20 dolarů) nebo pomocí elektronické peněženky (SafetyPay, Qiwi Wallet, Web money, Giropay, atd.). PayPal zde bohužel chybí. Jestli si nechcete zakládat jinou elektronickou peněženku, pak je pro vás nejvýhodnější platba kartou, která je o dost levnější než bankovní převod.

Rozhodnete-li se pro platbu kartu, pak musíte do příslušných políček vyplnit číslo karty, datum expirace karty, CVV kód a následně potvrdit objednávku. Aliexpress následně do jednoho dne ověří údaje na kartě. Pokud je vše v pořádku, pak odečte danou částku z vaší karty a prodejce následně začne balit vaše zboží. Hned, jak obchodník balíček odešle, přijde vám potvrzení na e-mail.

Tip : neukládejte nastavení platební karty pro další nákup

To byly ty nejdůležitější rady, které je dobré před nákupem v tomto čínském internetovém obchodě znát. Přejeme vám mnoho úspěšných nákupů.